Nieuwe Kunstuitleen in gemeente Rheden

RHEDEN– De Alliantie, de Rhedense stichting voor Kunst & Cultuur, start een onderzoek in de gemeente Rheden naar de interesse voor een Kunstuitleen. Enkele jaren geleden werd de kunstuitleen stopgezet in verband met bezuinigmaatregelen. De Alliantie gaat nu bekijken of het mogelijk is een digitale of fysieke kunstuitleen in het leven te roepen. Bijzonder is dat daarvoor uitsluitend het werk van de 80 professionele Rhedense kunstenaars wordt ingezet. Het is de bedoeling dat een nieuwe Kunstuitleen autonoom en zelfstandig gaat draaien onder de vlag van de Alliantie. Een belangrijk deel van het onderzoek wordt door studenten van de HAN die daar deze week mee starten met het uitdelen van een huis-aan-huis enquête in delen van de zeven dorpen in de gemeente Rheden. in het najaar moet duidelijk zijn of een nieuwe kunstuitleen in Rheden levensvatbaar is.

Tel. 026 – 3882916
E-mail. dealliantie@hetnet.nl
www.dealliantie.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.