Stralend Doesburgs Oranjeconcert

DOESBURG – Afgelopen zondag werd weer het Oranjeconcert gehouden. Veel koren en nog meer inwoners die kwamen genieten van het concert. Al vroeg zat het Martinus Atrium tot de laatste stoel vol. Stoelen werden erbij aangesleept om iedereen een plaatsje te kunnen geven. Nieuwe koren waren ket kinderkoor For You en het koor In CTRL beide onder leiding van Esther ter Steeg die hier hun debuut optreden gaven. Het Doesborgs Mannenkoor trad 100 jaar gelden ook al op bij het eerste Oranjeconcert en ook deze keer waren ze van de partij. De samenvoeging van het Regio mannenkoor en Doesborghs mannenkoor is geweldig voor de zangkwaliteiten, fantastisch om dit weer te horen. Niet minder waren natuurlijk ook de andere koren, St. Cecilia en Zang en Ontspanningsvereniging, die speciaal voor dit concert mooie liedjes hadden ingestudeerd. Het Shanti koor ‘de Iesselbrassers’ en de Smartlappers swingden dat het een lieve lust was. Een heerlijke ouderwetse dans van de Meulenvelders ontbrak ook niet en het Muziekcorps Der Voormalige Schutterij bracht medleys van allerlei Nederlandse liedjes. Meezingen werd er natuurlijk ook gedaan. De teksten werden op een beamer gezet zodat iedereen kon meezingen.
Als afsluiting, hoe kan het anders, werd gezamenlijk het Doesburgs volkslied gezongen. Bij de afsluiting nam een vertegenwoordiger van alle koren het woord en feliciteerde Doesburg en Oranje met de 100e verjaardag en overhandigde voorzitter Carla Bekken 100 oranje rozen foto: Herman Boegman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.