Ook CDA ongerust over uitstel Centrumplan Eerbeek

BRUMMEN – Na de PvdA heeft nu ook het CDA een persbericht uitgedaan, waarin de fractie haar zorgen uit over het Centrumplan Eerbeek. Het CDA is bang dat uitstel van behandeling van het plan uitstel zal betekenen.

‘Het huidige college heeft de raad een verzoek gedaan om haar mening te geven over een zogenoemd "Akkoord op Hoofdlijnen". Dit akkoord moet worden afgesloten tussen de gemeente en de marktpartijen die het centrumplan gaan ontwikkelen, zoals woningstichting Eerbeek. Het akkoord is al enige maanden gereed, en wacht op ondertekening. Dit moet snel gebeuren. Daarom is het op de agenda van de gemeenteraad gezet.
In de Brummense raad van 22 april heeft de coalitie van IPV en VVD het agendapunt over het akkoord op hoofdlijnen voor het centrumplan Eerbeek bij meerderheidsbesluit een maand uitgesteld. Hiermee werden CDA en PvdA de mond gesnoerd om hun gevoelens te uiten. Het CDA vindt dit zeer ondemocratisch en een valse start voor de coalitie IPV en VVD. Hiermee is een gentlemen’s agreement met voeten getreden door VVD en IPV. Tot nu toe was het gebruikelijk als één partij (ook de kleinste) een onderwerp wilde bespreken, de anderen partijen daar altijd de ruimte voor gaven. Als dit de toon is voor de komende vier jaar is het CDA bang dat hiermee een groot gedeelte van de Brummense bevolking de mond wordt gesnoerd. Het CDA zal zich hier heftig tegen blijven verzetten.
Uitstel van behandeling brengt het plan ernstig in gevaar. Als het akkoord niet snel wordt getekend en een gedetailleerde overeenkomst met de marktpartijen er niet snel komt, is het gevaar levensgroot dat Eerbeek 2,5 miljoen subsidie gaan mislopen. Om dit te krijgen moet voor eind van het jaar de schop in de grond. Dit gaat nu erg moeilijk worden.
De CDA fractie vindt het handelen van het IPV en VVD onbegrijpelijk. Welke angst regeert er in de coalitie om dit te doen. Al vorig jaar oktober spraken alle partijen van de raad zich uit voor de plannen van Eerbeek. De CDA fractie vraagt zich af of dit het zoveelste konijn is uit de VVD-hoed. Eerst geen gemeentehuis en wel de scholen, dat was de boodschap tijdens de verkiezingen. En nu kiest de VVD wél voor een nieuw gemeentehuis op de huidige plek en staat in het coalitieakkoord dat het huisvestingsplan van de scholen moet worden heroverwogen. Als dit het gedrag is, ja zeggen en nee doen, dan belooft dat niet veel goeds voor Eerbeek.’
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.