CDA en VVD gaan voor duurzaam Bronckhorst

BRONCKHORST – Het nieuwe college van de gemeente Bronckhorst is bekend. CDA en VVD tekenden het nieuwe coalitieakkoord, waarmee zij tot 2014 samen de gemeente gaan besturen. Door de financiële situatie verwacht de coalitie met impopulaire maatregelen te moeten komen.

Vier wethouders gaan aan de slag in Bronckhorst. Voor het CDA gaan André Baars en Paul Seesing aan de slag. Dorien Mulderije – Meulenbroek en Josephine Steffens vertegenwoordigen de VVD. Donderdagavond worden deze mensen benoemd tijdens de openbare raadsvergadering. Dan biedt het viertal het coalitieakkoord ook officieel aan de raad aan.
Het CDA krijgt de volgende onderwerpen in de portefeuille: vergunningverlening, groen en wegen, milieu en afval, verkeer en vervoer, facilitaire zaken, ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en monumenten, milieu, werk, inkomen en zorg, welzijn, sport, cultuur, bibliotheken, accommodatiebeleid, vrijwilligers, kernenbeleid, financiën en belastingen. Het VVD neemt de zorg voor informatisering en automatisering, publiekszaken, P&O, economische zaken, coördinatie plattelandsontwikkeling, Wmo en ouderenbeleid, onderwijs en jeugdbeleid, volksgezondheid en regiozaken. Burgemeester Henk Aaldering neemt tot slot openbare orde en veiligheid, coördinatie handhaving, algemene juridische en bestuurszaken, recreatie en toerisme, dualisering, voorlichting en communicatie en promotie op zich.
Het coalitieakkoord heeft de titel ‘samen bouwen aan een betrokken, solide en duurzaam Bronckhorst’ meegekregen. Deze drie hoofdpunten vormen de kern van het akkoord. De bevolking moet betrokken worden bij het beleid van de gemeente, dat erop is gericht een solide fundament te bouwen voor de toekomst. Hierbij speelt duurzaamheid een grote rol. Ook is een financiële beschouwing opgenomen in het akkoord. Het is de intentie de lasten voor de burgers niet te verhogen, dit is een laatste noodmaatregel. Momenteel wordt gewekt aan de zogenaamde Operatie Zwaar Weer, die moet leiden tot heldere bestuurlijke keuzes. De begroting moet in meerjarenperspectief sluitend worden. De komende periode kenmerkt zich dus door sobere financiële vooruitzichten en naar verwachting zijn impopulaire maatregelen nodig.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.