Groots bevrijdingsfeest in Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen

LIEREN – Het Comité Bevrijding van Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen, gaat 65 jaar bevrijding groots vieren. Zaterdag zijn de bewoners van deze dorpen in touw om er weer een mooi feest van te maken. Er komt een grote optocht en tot slot bij de boerderij een vrolijke en muzikale afsluiting.

De dorpen zijn al prachtig versierd. De bruggen over het Apeldoorns Kanaal zien er ook weer kleurig uit. Het is nu al mooi om door de dorpen te rijden. De bewoners zijn al erg druk geweest om huizen en straten te versieren.

Voor de grote optocht die op zaterdag 1 mei door de dorpen zal trekken is veel werk verzet. ’s Morgens om 11.30 uur start de optocht bij de Scherpenberger brug aan het Kanaal-Zuid in Oosterhuizen met een schot van een kanon achter een legervoertuig. Dit startschot zal worden gegeven door Mr. Beelaerts van Blokland, voormalige burgemeester van Apeldoorn. Hij deed dit ook in 1985 bij de eerste optocht. Verder zal de Groene Soos met ongeveer 60 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog meedoen. Het bestuur hoopt dat ook vele Canadese veteranen met begeleiding van kinderen of familieleden mee zullen rijden onder muzikale begeleiding van The 48e Highlanders Pipes and Drums. City of Apeldoorn, de muziekvereniging Prinses Juliana en muziekvereniging Klarenbeek. Verder zullen vele buurten, verenigingen, straten en particulieren meedoen. Dit alles met vele motorordonnances die de stoet zal begeleiden.
De optocht gaat langs de bevrijdingsmonumenten in de dorpen. Daar zijn optredens van de zangkoren Hosanna, Toonkunst en Sursum Corda uit de dorpen. Het comité hoopt dat velen hier komen luisteren. Bij het station in Lieren zal een stoomlocomotief onder stoom staan toeteren en te sissen bij de overweg.

De route is: Scherpenberger Brug, Veendijk. Witte Kruisweg, Kanaal Zuid, Oude Veen, Molenberg, Molenvaart, Tullekensmolenweg, Hansegraaf, Nieuwe Voorweg, Veldbrugweg, De Brink, Lierderstraat, Dorpstraat, Arnhemseweg, Hagenweg, Wolterbeeklaan, Tullekensmolenweg, Ruitersmolenweg naar eindpunt bij de Boerderij.

Na de optocht krijgen de veteranen en deelnemers een boerenkoolmaaltijd aangeboden. Tevens is er een bevrijdingsfeest in de feesttent bij Jongerencentrum De Boerderij met optredens van Sparkling, The 48e Highlanders Pipes and drums en het Oosterhuuzens Dialectkoor met de finale van het Oosterhuuzens Dialectkoor samen met The 48e Highlanders.
Het comité: “We hopen dat het een enorm mooi bevrijdingsfeest zal worden en speciaal voor de Canadese veteranen die er nog zullen komen, want voor hen doen we het allemaal!”.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.