Stichting MET presenteert programma voor de zomer

EERBEEK – De Stichting MET maakt zich op voor een nieuw seizoen. Er is een mooi programma samengesteld met optredens, die worden gegeven in de muziektent aan ’t Hungeling. Het seizoen wordt zondag 9 mei afgetrapt met een optreden van Mariachi-orkest Sol Y Luna.

Sol Y Luna staat onder leiding van Indra van Hal. Mariachi is traditionele Mexicaanse muziek zoals dit op straat gespeeld wordt. Het publiek zal zich wanen op het Garibaldiplein in Mexico-stad. Volksdansgroep Zarazan maakt van de gelegenheid gebruik door een aantal Mexicaanse dansen op te voeren, uiteraard in passende kledij. Henk Klein van de stichting MET is blij dat hij Sol Y Luna naar Eerbeek heeft kunnen halen: “Dit is een echte klapper om het seizoen mee te openen.”
Maar er is nog meer, benadrukt Klein. “Het wordt een mooi en afwisselend seizoen met wat oude bekenden, maar ook nieuwe acts.” Zo komt zondag 16 mei het Delta Combi naar Eerbeek. Dit gezelschap staat onder leiding van Chris van Huffelen. Oud-Snip en Snap-zangeres Lily Kok doet hieraan mee. Centraal staat het Wersi-concertorgel. Zondag 13 juni kan het publiek genieten van ‘de crème de la crème van accordeonmuziek’, zoals Klein het zo mooi uitdrukt. Muzikanten van accordeonverenigingen AMIOH uit Brummen en EDAV uit Dieren hebben zich verenigd en spelen deze zondag voor het eerst in deze combinatie voor publiek. Duo Infinity verzorgt een intermezzo. Zondag 20 juni is het de beurt aan het Hard Koor uit Brummen, een koor dat nog maar zo’n vijf jaar bestaat. Ook Perunika staat dan op het podium. Dit is een koor dat gespecialiseerd is in Bulgaarse meerstemmige zang. Vervolgens is het de beurt aan wat vaste programmaonderdelen. Zondag 27 juni geeft Muziekvereniging Eendracht een koffieconcert met een zomers, luchtig repertoire. Zondag 4 juli is er een openluchtdienst van SOW.NU samen met het Musical Koor en diezelfde middag een gezamenlijk concert van gemengd koor Herleving uit Eerbeek en Crescendo uit Ughelen. Wegens het succes van vorig jaar is het optreden van de Old Iezer Jazzband op herhaling en wel op zondag 29 augustus. Ook dit keer komt de band samen met Sweet Silver, de Andrew Sisters van nu. Op zondag 5 september komt een bijzondere groep naar Eerbeek, het Colourfull City-koor Nijmegen. Deze groep brengt muziek en dans uit de hele wereld. Het publiek geniet van een internationaal programma uit alle windstreken. Zondag 18 september wordt het seizoen afgesloten met het Brummense shantykoor De IJsselboei. De zangers brengen zeemansliederen, meezingers en shanties in diverse talen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.