Gelreband kleurt Nederland oranje

DIEREN – De Dierense drum- en showfanfare Gelreband gaat tijdens Koninginnedag en bevrijdingsdag op tournee door heel Nederland. Als enige Nederlandse muziekkorps zijn ze gekleed in een oranje uniform. Dit zorgt altijd voor bijzonder veel optredens tijdens deze dagen. Op Koninginnedag bijten de muzikanten ‘s ochtends het spits af voor een optocht in Doesburg. Daarna maken zij muziek bij diverse zorgcentra in hun dorp Dieren. Na het spelen van feestelijke nummers en natuurlijk het Wilhelmus vertrekt de Gelreband naar Voorthuizen voor een taptoe met veel publiek. Ook de band van de Engelse mariniers zijn daar aanwezig. Na die tijd neemt de Gelreband deel aan een grote optocht in Voorthuizen. De volgende dag omlijsten ze de versierde fietsenoptocht in Dieren. op 5 mei, Bevrijdingsdag, speelt de band in Breukelen en in Nunspeet.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.