Home / Rheden / Werk aan villa Rhederhof stilgelegd

Werk aan villa Rhederhof stilgelegd

RHEDEN – Het kan nog maanden duren voordat de villa De Rhederhof in Rheden een opknapbeurt krijgt. De gemeente Rheden heeft de bouw stilgelegd, omdat de eigenaar niet over de vergunningen beschikt.

Eigenaar Carsten Hesz won vorige week in het tv-programma ´Het mooiste pand van Nederland´ van SBS6 één miljoen euro om het vervallen pand te restaureren. De villa moet uiteindelijk de functie van trouwlocatie krijgen. Hesz blijkt echter geen vergunningen te hebben voor de restauratie. Volgens de gemeente is er een bouwvergunning, monumentenvergunning, kapvergunning en een aanlegvergunning nodig. Daarnaast voldoen de plannen niet aan de flora- en faunawetgeving. Mocht de eigenaar toch gaan restaureren, zou hem een dwangsom van 50.000 euro boven het hoofd hangen. De verwachting is dat de restauratie pas in de zomer verder kan gaan.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.