Home / Eerbeek / Wereldwinkeliers op bezoek bij Neuteboom

Wereldwinkeliers op bezoek bij Neuteboom

EERBEEK – Als dank voor alle inzet voor de wereldwinkel in Eerbeek werden de medewerkers getrakteerd op een dagje uit met de HappyBusDay naar koffiebranderij Neuteboom in Almelo. Bij deze koffiebrander betrekt de wereldwinkel alle koffie.

Eerst werd er een filmpje getoond over de manier van koffie telen in Ethiopië. De koffiebonen worden handmatig gesorteerd en dat levert voor veel mensen een baan op en zij krijgen een eerlijke prijs betaald voor de koffie volgens de regels van de Fair Trade Organisatie.
Een bevlogen directeur van Neuteboom vertelde over de duurzame manier van het branden van koffie. De branderij draait helemaal op biogas en zij leveren afvalproducten van de koffiebonen aan de biogascentrale. Ook gebruiken zij als verpakkingsmateriaal alleen plastic, in tegenstelling tot andere koffieleveranciers die vaak nog aluminium voor de verpakking gebruiken. De medewerkers vonden het erg interessant om het gehele productieproces te zien.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.