Doesburg vervolgt bouwrijp maken Beinum West

DOESBURG – De gemeente gaat verder met het bouwrijp maken van het grootste deel van de nieuwbouwlocatie Beinum West. Een broedgeval van de steenuil kan vooralsnog niet worden uitgesloten. Daarom richt de gemeente een werkvrije zone in van ruim 60 meter rond de nestkasten van de Stichting tot Behoud van de Stadsweiden in Beinum West.

Volgens door de gemeente geraadpleegde deskundigen is een zone van 20 meter afdoende. Zekerheidshalve is besloten een zone van ruim 60 meter te hanteren. In deze zone worden vooralsnog geen werkzaamheden uitgevoerd tot het moment dat is vastgesteld dat geen broedgeval aanwezig is.

In de afgelopen weken heeft de gemeente meerdere keren een avondbezoek gebracht aan de locatie. Hierbij is, onder meer gebruik makend van de methode van geluidsnabootsing, de aanwezigheid van steenuilterritoria onderzocht. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat een paartje steenuilen in of in de buurt van het plangebied aanwezig is.

Spoedappel
Het Gerechtshof is gevraagd om toe te staan dat een onafhankelijk deskundige vaststelt of er sprake is van een broedgeval. De mondelinge behandeling van het spoedappel is inmiddels vastgesteld op 24 juni 2010. De Stichting is gevraagd om medewerking te verlenen aan een schriftelijke behandeling om eerder tot een uitspraak in het spoedappel te komen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.