PvdA haalt uit naar IPV en VVD

BRUMMEN – De PvdA in Brummen ziet het niet zitten met het nieuwe college van IPV en VVD. ‘Ze maken een valse start, draaien een democratisch genomen besluit terug en goochelen met cijfers’, vindt de partij in een pittig persbericht.

Heet hangijzer en het grote geschil tussen het demissionair college CDA / PvdA en het nieuwe college IPV / VVD is natuurlijk het gemeentehuis. Besloten was het gemeentehuis op te nemen in een kulturhus, of verzamelgebouw zoals men het nu liever noemt, in het Centrumplan Eerbeek. IPV / VVD heeft er in het bestuursakkoord echter gekozen toch een gemeentehuis op de huidige locatie te willen bouwen en in Eerbeek een afgeslankt verzamelgebouw neer te zetten, dit zou financieel voordeliger zijn. ‘Er wordt verklaard dat er in de begroting al 6 miljoen is opgenomen voor de bouw van een gemeentehuis. Dat klopt niet’, stelt de PvdA. ‘Dat geld was bedoeld voor de verbouw van het gemeentehuis. Onderzoek toonde aan dat de huidige fundamenten niet berekend waren op de voorgenomen verbouwing. Vanaf dat moment is de vorige raad na gaan denken over nieuwbouw en de locatie. Het geld voor de verbouw bleef voorlopig nog even op de begroting staan.(…) Het ICS-rapport, dat het college heeft laten maken, toont dat het qua prijs nauwelijks uitmaakt of je nu in Brummen of in Eerbeek een gemeentehuis bouwt. Het kost zo’n 10 miljoen euro, 4 miljoen meer dan voor de verbouw was gereserveerd. (…) Als je een euro uitgeeft, doe dat dan op een plek waar die euro de meeste meerwaarde geeft. Investeer op een plek waar je samen met de bieb en de SWB de beste combinatie kunt maken.(…) Het is opvallen dat de coalitie van VVD en IPV zegt voor 6 miljoen een solitair gemeentehuis te kunnen (ver)bouwen. Ten eerste: je bouwt geen nieuw gemeentehuis voor 6 miljoen, zeker geen duurzaam gemeentehuis. Ten tweede, waar zit de rechtvaardiging voor de locatie Brummen? Als je veel geld uitgeeft, waarom doe je dat niet op de plek waar onze inwoners er het meest aan hebben, in Eerbeek.’
Aan het eind van het bericht haalt de PvdA nog even flink uit naar de VVD. De PvdA meent dat de partij zich nu al niet aan zijn verkiezingsbelofte houdt: ‘In de verkiezingscampagne was hun slogan: bij ons is het Ja of Nee. Dus: wel scholenplan en geen duur gemeentehuis. Geen twee maanden later is het scholenplan te duur en worden er miljoenen in het gemeentehuis gestoken. De VVD is afgegleden van Ja of Nee naar Vlees noch Vis. De kiezer doet weer even voor vier jaar niet mee.’
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.