Solitaire bijen bekijken bij Imkervereniging

BRUMMEN – De Brummense imkervereniging heeft op haar bijenstal aan de Voortserweg in Brummen een ruimte gecreëerd waar solitaire bijen (zelfstandig levende bijen, in tegenstelling tot de honingbijen) onderdak vinden. Er zijn stukken boomstam te vinden waarin vele gaatjes zijn geboord waarin de solitaire bijen voor nageslacht kunnen zorgen.
De imkervereniging nodigt alle belangstellenden uit om op de open dagen de stalen eens te bezoeken. Daarnaast houdt de imkervereniging een gratis kennismakingscursus onder de naam Bijen Aaien, op 20 en 27 mei en 3 juni. De Nationale Staldag op 11 juli is ook een mogelijkheid.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.