Home / Bronkhorst / Solitaire bijen bekijken bij Imkervereniging

Solitaire bijen bekijken bij Imkervereniging

BRUMMEN – De Brummense imkervereniging heeft op haar bijenstal aan de Voortserweg in Brummen een ruimte gecreëerd waar solitaire bijen (zelfstandig levende bijen, in tegenstelling tot de honingbijen) onderdak vinden. Er zijn stukken boomstam te vinden waarin vele gaatjes zijn geboord waarin de solitaire bijen voor nageslacht kunnen zorgen.
De imkervereniging nodigt alle belangstellenden uit om op de open dagen de stalen eens te bezoeken. Daarnaast houdt de imkervereniging een gratis kennismakingscursus onder de naam Bijen Aaien, op 20 en 27 mei en 3 juni. De Nationale Staldag op 11 juli is ook een mogelijkheid.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.