Schilder je mooiste toekomst

VELP – Voorafgaand aan de Herdenking van de Bevrijding van Velp – op 16 april met ca. 450 schoolkinderen van alle basisscholen in Velp en Rozendaal – hangen de kinderen hun eigen tekeningen op aan meer dan 100 meter lijnen langs de vijver in het Villapark. Thema van de tekenwedstrijd: ‘schilder je mooiste toekomst’.

Burgemeester Van Wingerden van de gemeente Rheden hield een toespraak, na een kort openingswoord door de voorzitter van Velp voor Oranje. Vervolgens vertelde de heer Piet den Hartog over zijn herinneringen aan de oorlog in Velp. Van alle acht basisscholen uit Velp en Rozendaal lazen kinderen hun winnende gedicht voor van de gedichtenwedstrijd die Amnesty International organiseerde. Tot slot reikte burgemeester Klein Molekamp van de gemeente Rozendaal de prijzen uit van de tekenwedstrijd: bestaande uit 8 jaarabonnementen op het Jeugdblad TamTam van het Wereld Natuur Fonds en 8 andere prijzen van het WNF. Bij het vertrek kregen alle kinderen iets te drinken en ontvingen ze een speciale Bevrijdingskrant, die door Velp voor Oranje is samengesteld, met verhalen over onderduikers en verzetsmensen in Velp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.