Uitkijkpunt Posbank opgeknapt

RHEDEN – Het uitkijkpunt op de Posbank bij Rheden is de afgelopen tijd flink opgeknapt. Dinsdag werd het geopend door Guido van Woerkom, directeur van de ANWB, Harriët Tiemens, wethouder van de gemeente Rheden en Wim Knol van Natuurmonumenten, beheerder van het Nationaal Park Veluwezoom.

De Posbank is vernoemd naar de 1918 gebouwde halfronde stenen bank, die werd geplaatst ter ere van het 25-jarig bestuurslidmaatschap van de heer G.A. Pos van de ANWB. Het Natuurgebied is één van de grootste toeristische trekpleisters in Nederland. Het uitkijkpunt is eigendom van de gemeente, het omliggende terrein van Natuurmonumenten.

De afgelopen periode is het uitkijkpunt opgeknapt. De inscriptie op de gedenkplaat van het monument is hersteld. Ook is er een nieuw hekwerk geplaatst. Daarnaast is de oorspronkelijke opzet van de beplanting zoveel mogelijk in ere hersteld. Tot slot zijn een nieuw oriëntatietableau en een aantal nieuwe houten banken geplaatst. De totale opknapbeurt is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het ANWB-fonds. Vrijwilligers van de ANWB hebben enkele dagen geholpen bij het werk – foto Martin de Jongh

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.