Nationaal Park De Hoge Veluwe trakteert

REGIO – Het nationale Park Hoge Veluwe viert dit jaar zijn 75-jarig bestaan en trakteert met acties en activiteiten voor zijn bezoekers. Iedere zaterdag in de maanden mei tot en met augustus (26 juli uitgezonderd) is er een unieke jubileumexcursie onder leiding van de natuurgids. Iedere zondag in deze maanden laat de natuurgids de bezoekers de mooiste plekjes zien tijdens de speciale jubileumwandeling.

Bezoekers kunnen in de filmzaal van het Bezoekerscentrum de tentoonstelling 75 jaar NP De Hoge Veluwe bekijken. Daarnaast is er een nieuwe cultuurhistorische wandelroute aangelegd in het centrumgebied van het Park, het Landschappenpad, ook toegankelijk voor minder validen en kinderwagens.
Ook aan de kinderen is gedacht; zij kunnen in de meivakantie (1 tot en met 9 mei) deelnemen aan de speurtocht Speuren naar sporen rondom het Jachthuis.
Omdat het Park niet kan bestaan zonder zijn Beschermers die het Park steunen via de aanschaf van de Beschermerkaart, zijn ook voor hen activiteiten georganiseerd.
Jaargenoten van het Park, iedereen die in 1935 geboren is, kunnen een gratis jaarkaart aanvragen.
Speciaal voor het jubileum hebben auteurs E. Pelzers en W.H. Nijhof het Hoge Veluwe Boek geschreven, uitgebracht door Uitgeverij Waanders uit Zwolle. Het boek is vanaf 24 april te verkrijgen in de Parkwinkel in het Bezoekerscentrum.

www.hogeveluwe.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.