Zenderonderzoek brengt gedrag edelherten in kaart

REGIO – Twee edelherten in Nationaal Park Veluwezoom dragen sinds enkele dagen een GPS-zender. In de loop van het jaar volgen er nog dertien. Het is de eerste keer in Nederland dat op deze manier nauwkeurig het terreingebruik en trekgedrag van edelherten gevolgd en vastgelegd kan worden. Natuurmonumenten wil met dit onderzoek antwoord krijgen op de vargen hoe en wanneer de dieren door de natuurgebieden trekken, wat de rol is van beheer en welke invloed verstoring (recreatie, jacht) of barrières (hekken, wegen, bebouwing) hebben op het gedrag. De kennis die Natuurmonumenten opdoet, kan gebruikt worden in het beheer en de inrichting van natuurgebieden. De dieren worden naar verwachting drie jaar gevolgd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.