Home / Regio / Zenderonderzoek brengt gedrag edelherten in kaart

Zenderonderzoek brengt gedrag edelherten in kaart

REGIO – Twee edelherten in Nationaal Park Veluwezoom dragen sinds enkele dagen een GPS-zender. In de loop van het jaar volgen er nog dertien. Het is de eerste keer in Nederland dat op deze manier nauwkeurig het terreingebruik en trekgedrag van edelherten gevolgd en vastgelegd kan worden. Natuurmonumenten wil met dit onderzoek antwoord krijgen op de vargen hoe en wanneer de dieren door de natuurgebieden trekken, wat de rol is van beheer en welke invloed verstoring (recreatie, jacht) of barrières (hekken, wegen, bebouwing) hebben op het gedrag. De kennis die Natuurmonumenten opdoet, kan gebruikt worden in het beheer en de inrichting van natuurgebieden. De dieren worden naar verwachting drie jaar gevolgd.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.