Home / De Steeg / Weinig bezoekers Bevrijdingsconcert

Weinig bezoekers Bevrijdingsconcert

DE STEEG – Op de binnenplaats van Kasteel Middachten in De Steeg brachten ruim 300 muzikanten op zaterdag 17 april een Ode aan de Vrijheid, ter herinnering aan de bevrijding in 1945 van de gemeente Rheden. Van de 1000 verwachte bezoekers, kwamen er slechts honderden op af.

Dit mega-orkest werd gevormd door twee zangkoren, twee showbands, twee accordeonverenigingen en drie muziekkorpsen, allen aangesloten bij de Rhedense Muziek Federatie die dit exclusieve evenement organiseerde. De muziek verwees naar de bevrijding van toen en de vrijheid van nu. Op een groot scherm werden beelden vertoond die betrekking hebben op de bevrijding destijds van de diverse dorpen uit de gemeente en beelden die een achtergrond vormen. Het gigantische concert werd gepresenteerd door Irene ten Voorde. Ter gelegenheid van dit bevrijdingsconcert werden de gebouwen van het kasteel feeëriek verlicht. Foto – Han Uenk.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.