Estafetteloop op Bevrijdingsdag

APELDOORN – Om te vieren dat het zaterdag 17 april 65 jaar geleden was dat Apeldoorn, Lieren en Beekbergen werden bevrijd, werd er deze dag van alles georganiseerd in het Oranjepark in Apeldoorn.

In het park was een kampement opgericht met tenten en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Met hulp van kinderen, die uit alle windrichtingen van diverse basisscholen aankwamen met een fakkel, werd er meegedaan met een estafette. Onder leiding van zestien legervoertuigen liepen ze via de Oud Beekbergenweg, 1e Wormenseweg, tunneltje bij ROC, Stationsstraat, Regentesselaan naar het Oranjepark. Onderweg werden er bij diverse monumenten bloemen gelegd. De laatste kilometer ging het tempo omlaag en liep men gezamenlijk achter een muziekcorps aan. Na de toespraak van burgemeester De Graaf werd het bevrijdingsvuur aangestoken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.