‘Bevrijders’ warm ontvangen in Doesburg

DOESBURG – Zaterdagmorgen al vroeg verzamelden zich op de Drempterdijk in Doesburg vele legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Niet alleen de voertuigen waren zoals bij de bevrijding, maar ook de chauffeurs en passagiers waren allen in militaire kleding van die tijd gestoken. Door het 4/5 Mei Comité werden bosjes tulpen uitgedeeld die op de voertuigen bevestigd werden. De stoet trok door de Kraakselaan richting stadhuis, precies als 65 jaar geleden. Ook toen kwamen de bevrijders vanaf Drempt.

Langs de route stonden veel toeschouwers en bij vele huizen wapperden de Nederlandse vlag uitbundig. Bij de Meipoortstraat voegde nog de piperband, de Seaforth Highlanders, en het muziekcorps der Voormalige Schutterij in.
Bij het stadhuis traden de Starlight Sisters op met liedjes uit de oorlogstijd en menig oudere die de oorlog heeft meegemaakt pinkte een traantje van ontroering weg, want hierdoor werd de bevrijding van 65 jaar geleden weer echt heel levendig. “Het is net als toen”, verzuchtte een dame.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.