Interessant en indrukwekkend

BRUMMEN – Geboeid luisterden de oudste leerlingen van de basisscholen in Brummen naar Jean Kreunen, directeur van het Achterhoeks Museum 1940 – 1945 in Hengelo. Op uitnodiging van het 4 Mei Comité verzorgde hij donderdag en vrijdag lezingen over de oorlog. Op deze dagen was het 65 jaar geleden dat Brummen en Eerbeek zijn bevrijd. Kreunen gaf in een uurtje een soort van samenvatting van het verloop van de oorlog en vertelde vooral over de betekenis van de gebeurtenissen voor het dagelijks leven. Hij had mooie dia’s om zijn verhaal te illustreren. Het verhaal van Jean maakte veel indruk op de leerlingen. Burgemeester Niels Joosten, die de lezingen bijwoonde, vroeg de jongeren na afloop mee te lopen bij de herdenking op 4 mei – foto Linda Peppelman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.