Bevrijdingsfeest bij Sluis Dieren

DIEREN – De bevrijding van Dieren, 65 jaar geleden, werd zaterdag op dezelfde plaats bij de Sluis in Dieren gevierd. Geallieerde voertuigen uit de Tweede Wereld Oorlog kwamen na een tocht langs Doesburg, Ellecom, Velp en door het bos aan bij het sluizencomplex in Dieren, voorafgaand door de pipes and drums van de Seafort Highlanders.

Na optredens van de Starlight Sisters was er tijd om de voertuigen van dichtbij te bekijken. De Bospatrouille bouwde een noodbrug over een deel van de sluis, net als 65 jaar geleden. Halverwege het feest onthulde de burgemeester van de gemeente Rheden, Petra van Wingerden, een monument die de gebeurtenissen van toen markeert. Met het zonnetje erbij was het een hele geslaagde en feestelijke middag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.