Leerlingen bezoeken het carillon

DOESBURG – Om de kinderen uit Doesburg de mogelijkheid te bieden één van de mooiste carillons van Nederland van dichtbij te bekijken, houdt de Stichting Doesburgs Carillon dit jaar weer een excursie De Martinitoren Op voor de leerlingen van de groepen 6 van de basisscholen. Negen groepen beklimmen in april en mei de Doesburgse toren. Stadsbeiaardier Roel Smit geeft boven in uitleg over de werking van het muziekinstrument en bespeelt het natuurlijk. Al ruim 350 jaar wordt het beiaard bespeeld en klinkt muziek vanaf de toren passend bij de tijd van het jaar. Het carillon is een onderdeel van het dagelijks leven in Doesburg. Terwijl de ene helft van de groep bovenin geniet, krijgt de andere helft een kleine historische stadswandeling rondom de kerk, door het Museum de Roode Tooren en in het stadhuis. In totaal zijn de groepen twee uur op pad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.