Buurtbewoners: geen zwembad aan Gruttostraat

VELP – Buurtbewoners uiten kritiek op de plannen van de gemeente Rheden om een nieuw zwembad aan de Gruttostraat te bouwen. Ongeveer vijftien omwonenden spraken vorige week tijdens een informatieavond hun ongenoegen uit over de komst van het nieuwe zwembad.

Het huidige zwembad De Dumpel, op een steenworp afstand van de beoogde locatie van het nieuwe bad, is volgens de gemeente sterk verouderd. In september besloot de gemeenteraad dat, áls er een nieuw zwembad komt, het aan de Gruttostraat moet verrijzen. Omwonenden vrezen onder meer voor extra verkeersdrukte en een afname van hun woongenot. ¨Waarom moet alles in deze wijk komen? We hebben nu al overlast genoeg¨, zei een bewoonster. Volgens de aanwezige bewoners heeft de wijk al genoeg overlast van het ROC A12 en Sportcentrum Jagyba. Bovendien zal door het te bouwen Winkelcentrum Velperbroek de druk op de wijk nog verder toenemen, verwachten de bewoners. ¨Ze proppen ons helemaal dicht. We wonen straks meer in een stad dan in een dorp.¨ Ook de voorzieningen voor de jeugd, zoals een skatebaan en voetbalveldje, zouden gevaar lopen. Het is uiteindelijk aan de raad om een besluit te nemen over de bouw van een nieuw zwembad. De gemeente Rheden zal de gemeenteraad eind deze maand op de hoogte brengen van de kritische geluiden van de omwonenden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.