Tuin Middachten heeft sproeiinstallatie

DE STEEG – Sinds begin april is het druk in de tuin van Kasteel Middachten. Er wordt gewerkt aan de afronding van de nieuwe waterleiding, waardoor de tuin in droge periodes automatisch water krijgt. Ook worden alle paden in de tuin opgeknapt, zodat bezoekers (ook met rolstoel of rollator) vanaf half mei weer kunnen genieten van de tuin in voorjaarspracht.

In 2009 is er een hoofdwaterleiding aangelegd in de tuin. Daardoor kan de tuin via een sproeisysteem van water worden voorzien. Het water geven van alle gazons, borders en plantenbakken kost veel tijd, zeker tijdens de lange droogteperioden van de laatste jaren. Door dit nieuwe systeem is er weer tijd voor andere werkzaamheden in de tuin. De laatste stap in dit project is het aanleggen van detailbesproeiing naar de verschillende plantvakken.
Verder worden alle paden in de tuin opgeknapt. Ze worden opnieuw met leem bekleed en rondgelegd, zodat bezoekers straks weer ongestoord kunnen genieten van de bloemenpracht op Middachten.

Deze werkzaamheden zijn mogelijk door subsidie vanuit het Actieprogramma Kwaliteitsimpuls Landgoederenzone van de gemeente Rheden en de Provincie Gelderland. Ook levert het ministerie van LNV een bijdrage. De uitvoering is in handen van Heijmans Sport & Groen in De Steeg.
Meer informatie over Landgoed Middachten is te vinden op www.middachten.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.