Fleurig Velp-Zuid

VELP – Na zaterdag ziet Velp-Zuid er weer een stuk fleuriger uit. Tijdens de Groenmarkt hebben vrijwilligers, waaronder een grote groep kinderen, viooltjes geplant in bloembakken. Deze zijn later die dag uitgereikt aan de bewoners.

De Groenmarkt maakt deel uit van het plan om Velp-Zuid een wat frisser aanzicht te geven. Het wijkvernieuwingsteam is enthousiast bezig met meer van dit soort plannen. Eén hiervan is het maken van boomtuintjes. Dit zijn tuintjes rondom bomen in de straat. Het fleurt de boel enorm op en de kans op vervuiling door zwerfafval en hondenpoep is een stuk minder. In 2008 zijn de eerste boomtuintjes geplant, vorig jaar kwamen daar geveltuintjes bij. Dit zijn tuintjes langs de gevels van huizen, die direct op de stoep staan. Hiervoor is een rij tegels weggehaald. Zaterdag konden bewoners van Velp-Zuid op de Groenmarkt eveneens terecht om nieuwe planten te halen voor de boom- en geveltuintjes. Daarnaast zijn op deze dag de achterpaden opgeruimd. Samen met 2Switch gingen de bewoners het onkruid te lijf en werden de tuinen aangepakt. Velp-Zuid is klaar voor het voorjaar – foto Marc Pluim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.