Home / Velp / Monument Velp weer schoon

Monument Velp weer schoon

VELP – In het kader van de landelijke actie ‘adopteer een monument’, georganiseerd door het landelijk Comité 4 en 5 mei, heeft de Roncallischool in Velp het initiatief genomen om het Bevrijdingsmonument in het Villapark te adopteren.

Afgelopen vrijdag werd de schoolklas van onderwijzer Remco Ulrich ontvangen door de heer Piet den Hartog van het Comité 4 mei Velp, die de kinderen vertelde over de geschiedenis van het monument en de betekenis ervan. Vervolgens gingen de kinderen met zelf meegebrachte borstels en doeken het monument schoonmaken. Ze haalden emmers water uit de naastgelegen vijver. Het aanzien van het monument werd daarna verfraaid met prachtige viooltjes.
Zo is het monument heel passend in gereedheid gebracht voor de herdenkingen die op 16 en 17 april op deze plaats worden gehouden, ter gelegenheid van 65 jaar Bevrijding Velp.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.