Monument Velp weer schoon

VELP – In het kader van de landelijke actie ‘adopteer een monument’, georganiseerd door het landelijk Comité 4 en 5 mei, heeft de Roncallischool in Velp het initiatief genomen om het Bevrijdingsmonument in het Villapark te adopteren.

Afgelopen vrijdag werd de schoolklas van onderwijzer Remco Ulrich ontvangen door de heer Piet den Hartog van het Comité 4 mei Velp, die de kinderen vertelde over de geschiedenis van het monument en de betekenis ervan. Vervolgens gingen de kinderen met zelf meegebrachte borstels en doeken het monument schoonmaken. Ze haalden emmers water uit de naastgelegen vijver. Het aanzien van het monument werd daarna verfraaid met prachtige viooltjes.
Zo is het monument heel passend in gereedheid gebracht voor de herdenkingen die op 16 en 17 april op deze plaats worden gehouden, ter gelegenheid van 65 jaar Bevrijding Velp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.