Nieuwe leverancier Wmo hulpmiddelen Doesburg, Rheden en Rozendaal

DOESBURG / DE STEEG /ROZENDAAL – Jens is vanaf 1 mei 2010 de nieuwe leverancier voor hulpmiddelen uit de Wmo voor de gemeente Doesburg. Hulpmiddelen zijn onder meer scootmobielen, rolstoelen, driewielers en woningaanpassingen. Hiermee hebben de gemeenten Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden en Rozendaal gezamenlijk het Europese aanbestedingstraject voor Wmo-hulpmiddelen afgerond. Met aanbesteden beoogt de overheid de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit te realiseren.

Voor de gebruikers van de hulpmiddelen verandert er in de praktijk niets. Zo worden bijvoorbeeld de onderhoudscontracten voor de hulpmiddelen die eerder door Meyra werden verstrekt, overgenomen door Jens. Meyra blijft wél actief in de regio voor de hulpmiddelen die men op basis van de AWBZ nodig heeft. Alle mensen die in het bezit zijn van hulpmiddelen zullen hierover door Jens in de komende weken worden geïnformeerd.

De naam Jens is de samenvoeging van twee bedrijfsnamen: Jeremiasse en Schreuder. Deze twee leveranciers zijn al actief in Zeeland en Groningen. Zij vestigen zich nu samen in ons deel van het land. Jens begint op 1 mei 2010. Met de start van Jens nemen de gemeenten afscheid van Meyra , die sinds een reeks van jaren de leveranties verzorgde.

De nieuwe leverancier moet een groot aantal werkzaamheden verrichten voordat men op 1 mei de leveranties kan overnemen. Jens is daarom direct na de voorlopige gunning met de huidige aanbieder Meyra om de tafel gaan zitten, waar o.a. overname van pand, wagenpark, (deel van) personeel en eventueel samenwerkingsverband ter sprake is gekomen. Dit zal de omzetting per 1 mei a.s. eenvoudiger maken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.