Eeuwfeest Scouting Loenen

LOENEN – Het was zaterdag de hele dag een gezellige drukte in en om het clubhuis van Scouting Loenen. Het bestuur van de Vale Ouwegroep kreeg op deze dag de volledige medewerking van de weergoden. Mede door het mooie weer was de opkomst van de Loenense schooljeugd bijzonder groot. Zij konden zich hier prima vermaken. Dit leverde die dag al meteen nieuwe leden op.

Om tien uur opende Willem van Ark, voorzitter van het Stichtingbestuur deze feestelijke dag die was opgezet ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Scouting Nederland. Iedere afdeling gaat dit vieren en ook de Vale Ouwe groep uit Loenen wilde niet achterblijven. Van Ark vond het prettig dat het bestuur voor deze dag volop medewerking kreeg van de ouders zodat de jeugd veel activiteiten kon worden geboden. De vlag werd gehesen en het Vale Ouwe Clublied werd gezongen. Om elf uur werd de feesttaart aangesneden. Meer dan tachtig personen, jong en oud, hebben gesmuld van de heerlijke scouting taart.

Door het zonnetje konden alle buitenactiviteiten doorgaan. Er was een echt kampvuur en op een bakoventje werd brood en pizza’s gebakken. Door de bomen hadden de mannen een touwbaan uitgezet. Spannend vonden de jongens en meisjes het kruipen door de lange zaktunnel tussen de bomen.
Ook werd het zakslaan beoefend en werden de kinderen leuk geschminkt. Het bleek mogelijk te zijn pannenkoekjes te bakken op theelichtjes. De kinderen waren daar druk mee.
Veel ouders kwamen met hun kinderen (jongens en meisjes) mee om kennis te maken met activiteiten van Scouting. Voor elke leeftijdgroep is er wat te doen: Explorers (15-18 jaar), Scouts (11-15 jaar), Welpen (7-11 jaar) en Bevers (5-7 jaar). Het aantal jongens bij de Bevers stijgt flink. Enkele kinderen (en ook hun ouders) waren zo enthousiast dat ze graag mee gaan doen en zich aansluiten bij Scouting Loenen – foto Martien Kobussen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.