Chocoladerepen voor Ellecoms bevrijdingsfestival

ELLECOM – Vijfhonderd chocoladerepen zijn vorige week in Ellecom voorzien van een ouderwetse wikkel uit 1945. Het uitdelen van de repen is één van de onderdelen van het bevrijdingsfeest zoals dat op 16 en 17 april gevierd zal worden. Op zaterdag zal een bonte stoet van oude legervoertuigen vanuit Doesburg de gemeente Rheden aandoen. Tijdens de 45 minuten durende stop in Ellecom delen de bestuurders vanuit de wagens de chocoladerepen uit aan de toeschouwers.

Albert Heijn in Dieren heeft de repen geschonken. De hedendaagse wikkel is echter vervangen door een wikkel zoals die ook 65 geleden om de chocoladerepen zat zoals de bevrijders die toen uitdeelden aan de inwoners van onze gemeente. Vrijwilligers hebben dat klusje vorige week geklaard.
Naast de tour van oude voertuigen is er een optreden van de Starlight Sisters, een groep Ellecomse zangeressen die de sfeer van toen in hun nummers geheel laten terugkeren. Vanaf half tien kan het publiek zich verzamelen aan het begin van de Hofstetterlaan. Om tien uur zal burgemeester Van Wingerden daar een toespraak houden. Daarna zal de historische stoet uit Doesburg arriveren in de Hofstetterlaan. Daarna zijn er nog diverse activiteiten op en rond het vernieuwde dorpsplein. Iedereen kan daar onder meer de oude legervoertuigen van dichtbij bekijken. Kom het liefst in oude kleren uit die tijd, misschien dat opa en oma nog kleren op zolder hebben liggen.
Op de officiële Bevrijdingsdag – vrijdag 16 april – organiseert de Ellecomse oranjevereniging een bevrijdingsbal op landgoed Avegoor. Er speelt een fantastische Big Band, die de Glenn Millersfeer van toen zal doen herleven. Door de medewerking van Avegoor kan de toegangsprijs beperkt blijven tot tien euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot twaalf jaar.

www.oranjeverenigingellecom.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.