Home / Eerbeek / Schaakteam Jeugd De Toren kampioen in Eerbeek

Schaakteam Jeugd De Toren kampioen in Eerbeek

EERBEEK – Het jeugdteam van schaakvereniging De Toren uit Arnhem is vrijdagavond kampioen geworden tijdens de gezamenlijke en laatste OSBO wedstrijd van dit seizoen. Dat dit sterke team grote kans maakte op de kampioenstitel, was vooraf wel duidelijk. De meegereisde ouders en fans trakteerden de jeugdige spelers na afloop op taart en rond het middernachtelijk uur gingen ze voldaan terug naar Arnhem.

De Eerbeekse Schaakclub was dit jaar gastheer voor de gezamenlijke OSBO wedstrijd. In de grote zaal van het Tjark Rikscentrum speelden zestallen van acht schaakverenigingen uit de regio in de derde klasse G onder leiding van algemeen wedstrijdleider Paul Ham uit Zutphen.
De tweede plaats werd behaald door SMB 5 uit Nijmegen. Derde werd de Westervoort/Duiven combinatie, vierde Kameleon uit Ulft, de Eerbeekse Schaakclub werd vijfde, de zesde plaats was voor het team van Twello 3, VDS 3 uit Beekbergen werd zevende. Doetinchem 3 eindigde op de achtste plaats en dat betekende degradatie.
Voorafgaand aan deze OSBO wedstrijd werd op donderdagavond de 25e ronde van de onderlinge competitie gespeeld. En dit waren de resultaten: Gerrit Nikkels – Frans Douwes 0-1, Paul van Berkum – Rolf van Agtmaal remise, Gerrit van der Spreng – Theo Heijerman 1-0, Ed v.d. Griendt – Wim Geurink 0-1, Hans Gerritsen – Jaap Neuteboom 1-0, Henk van Gijtenbeek – Gerard Schut 1-0, Hans Tonk – Henk de Bruin 0-1.
Met nog twee wedstrijden te gaan, staat Frans Douwes nog altijd op de eerste plaats van de ranglijst. Een kampioenstitel kan hem al geruime tijd niet meer ontgaan.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.