SP, Stadspartij en D66 akkoord over hoofdlijnen beleid

DOESBURG – In Doesburg is de formatie voor een nieuw college vrijwel rond, de zittende wethouders zijn wederom beschikbaar voor verlenging van hun termijn.

 

De huidige collegepartijen SP (4 zetels), Stadspartij (3 zetels) en D66 (1 zetel) zijn het in het weekend eens geworden over de hoofddoelstellingen van beleid voor de komende jaren. Die liggen in het verlengde van het gevoerde beleid van de afgelopen raadsperiode. De beoogde coalitie wil de intergemeentelijke samenwerking verder versterken, blijven investeren in reïntegratie naar werk, de economische positie van Doesburg verder versterken op basis van een degelijke stadsvisie, de woningbouw primair richten op de lokale woonwensen en aandacht blijven geven aan de kwaliteit van leven in alle wijken.
Het financiële beleid blijft behoedzaam, waarbij er een enorme uitdaging ligt in de vorm van de reeds doorgevoerde en de nog te formuleren rijksbezuinigingen. Doesburg bereidt zich voor om de klappen op te vangen. De coalitie ziet mogelijkheden om de bezuinigingen te realiseren die nodig zijn om de meerjarenbegroting 2010-2013 sluitend te maken. Daarmee wil het voorkomen dat de lokale lasten oplopen. Het sociale vangnet voor de inwoners blijft intact.
De partijen werken het verhaal nu verder uit, de verwachting is dat het volledige concept- collegeprogramma over een week gereed is, waarna het door de ambtelijke organisatie kan worden doorgerekend. Daarna volgt behandeling door de ledenvergaderingen van de drie partijen, vervolgens de aanbieding aan de gemeenteraad. Voor de SP is wethouder Willem Bouman opnieuw beschikbaar, de Stadspartij Doesburg wil verder met wethouder Fred Jansen en van D66 schuift wederom wethouder Frans Hofman naar voren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.