Steun in de rug voor Bronckhorster ondernemers

BRONCKHORST – Ondernemen is in deze tijd niet niks, toch zijn er nog veel mensen die een bedrijf willen starten en bestaande ondernemers met uitbreidingsplannen. Bij sommige (startende) ondernemers loopt het niet allemaal even goed, zij hebben een steuntje in de rug nodig, zo meent de gemeente Bronckhorst. ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hengelo (Ov) en Enschede en voert voor de meeste gemeenten in de Achterhoek en Twente financiële regelingen voor ondernemers uit, maar het ROZ is er ook voor advies, begeleiding en coaching van ondernemers. De regeling is nu ook beschikbaar voor ondernemers in de gemeente Bronckhorst.

(Startende) ondernemers in de Achterhoek en Twente kunnen sinds 1 januari 2009 een beroep doen op een nieuwe financieringsregeling. Het gaat om nieuwe en bestaande ondernemers die niet in aanmerking kunnen komen voor een normaal bankkrediet, bijvoorbeeld door onvoldoende zekerheden of weinig of geen eigen vermogen. De overheid heeft daarvoor een zogenaamd krediet met borgstelling in het leven geroepen. Dit is een lening van maximaal 35.000,-. ROZ draagt zorg voor de uitvoering en werkt daarbij nauw samen met de Rabobank en ABN/Amro. Na screening van het plan en de ondernemer als persoon staat het ministerie van Economische Zaken borg. Op grond van deze borg verstrekt de bank het krediet onder de gebruikelijke voorwaarden. Op deze manier kunnen starters die normaal gesproken geen lening kunnen krijgen bij een bank toch aan een startkapitaal komen.

Ondernemers die tijdelijk te weinig inkomsten uit het bedrijf halen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien, kunnen een beroep doen op het Bbz (Bijstandsbesluit Zelfstandigen). Dit geldt ook voor die bedrijven die moeten investeren om levensvatbaar te blijven en de financiering niet bancair voor elkaar kunnen krijgen. Vanzelfsprekend moet wel aan de geldende voorwaarden worden voldaan. Naast kredietverlening biedt het Bbz ook de mogelijkheid voor een tijdelijke inkomensaanvulling. Van groot belang is hierbij de oorzaken van de tijdelijke achteruitgang of de investeringsbehoefte te herkennen. Vandaar dat kredietverlening altijd gepaard gaat met een gedegen advies over de verdere bedrijfsvoering. Bij het bedrijf kan een ondernemerscoach via ROZ Twente ingezet worden. De dienstverlening aan ondernemers die tijdelijk financiële ondersteuning nodig hebben is kosteloos.

ROZ in Bronckhorst
Door de toenemende vraag naar begeleiding, advisering en coaching op het gebied van ondernemerschap en de groeiende vraag naar financiële regelingen voor ondernemers, zijn de gemeente en ROZ een samenwerking aangegaan om ondernemend Bronckhorst te stimuleren. Meer informatie is te verkrijgen via het nummer: 074-2458977.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.