Vorstschade wegdek Apeldoorn bedraagt 2,8 miljoen

”Dat de schade zo hoog uitvalt, komt behalve door de vries-dooi-vrieswinter ook door achterstallig onderhoud”, stelt wethouder Metz. Hij wil snel starten met het wegwerken van de schade door vorst in de gemeente Apeldoorn. “We moeten voorkomen dat de gaten in het wegdek dieper en groter worden en tot gevaarlijke situaties leiden.” Voor het vullen van de gaten en grootschalig wegherstel is 1,2 miljoen beschikbaar.

Voor de herfst start de gemeente met grootschalig wegherstel aan de Laan van Spitsbergen, de Edisonlaan, de Hertenlaan en Reeënlaan. Deze wegen zijn onderdeel van de ring in Apeldoorn.

De Arnhemseweg, volgens Stentorlezers de nummer één in de kapot-asfalt-top 10, moet nog even wachten. “Uiteraard vullen wij de gaten op de Arnhemseweg om de weg veilig begaanbaar te maken. Grootschalig wegherstel zit er op korte termijn nog niet in”, aldus Metz. “Het is een van onze belangrijke toegangswegen. Aan de oostzijde van de stad ligt de Zutphensestraat er uit in verband met de bouw van de spoortunnel. Gelijktijdig werkzaamheden uitvoeren aan twee belangrijke toegangswegen leidt tot een verkeersinfarct. Daarnaast moeten wij bij het herstel van de Arnhemseweg rekening houden met verschillende belangen van bewoners en ondernemers”.

Hoeveel geld de gemeente vrijmaakt voor het wegwerken van de schade en het achterstallig onderhoud van de wegen is nog niet bekend. Het is onderwerp van de huidige coalitieonderhandelingen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.