Brede School Het Kasteel viert 65 jaar bevrijding

VELP – Brede School Het Kasteel staat de komende tijd in het teken van de bevrijding. Basisschool De Kameleon en Carion sociaal cultureel centrum De Poort, Second House en peuterspeelzaal De Schatkist besteden ieder op eigen wijze aandacht aan dit thema.

Doel is kinderen, ouders en andere wijkbewoners bewust te maken van wat er tijdens de oorlog allemaal is gebeurd en wat dat voor de mensen heeft betekend. Peuterspeelzaal De Schatkist gaat rondom het thema Lief Zijn aan het werk. Zij leveren een bijdrage aan de tentoonstelling over de bevrijding in De poort.
Basisschool De Kameleon gaat vrijdagmiddag 16 april met de leerlingen van groep 5 tot en met 8, samen met andere scholen naar de bevrijding rond het Velpse bevrijdingsmonument. De kinderen hebben tekeningen gemaakt en gedichten die worden aangeboden aan het bevrijdingscomité van Velp.
In De poort start op vrijdag 16 april om 14.00 uur een programma met een tentoonstelling waar beelden te zien zijn van de bevrijding en de schade die de oorlog heeft aangericht. Ook zijn er Dvd’s te zien er wordt er door de heer Egberts verteld over deze tijd. Om 15.00 uur is er een quiz met bingo, die in het teken staat van piekeren over bijvoorbeeld oorlogsherinneringen. Tijdens de quiz krijgt men tips om beter om te gaan met piekeren.
De kinderen van de woensdagmiddagclub in de Poort gaan op woensdag 14 april om 13.30 uur papieren bloemen maken voor een collage. Deze wordt op 21 april aangeboden aan de oudere bezoekers van dienstencentrum De Elleboog.
De kinderen van Het Second House gaan dinsdag 13 april praten met de heer Bosveld over de bevrijding en op vrijdag 16 april gaan de kinderen kijken naar de kranslegging. Op zaterdag 17 april gaan de kinderen kijken naar oorlogsvoertuigen in Velp. Verder zijn zij twee weken bezig met tekeningen maken en gedichten schrijven over de oorlog en de bevrijding. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het Second House op dinsdag 13 of donderdag 15 april tussen 15.00 en 21.00 uur, of op woensdag 14 april tussen 13.30 en 21.00 uur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.