Fractie Gemeentebelangen uit felle kritiek op Pieper en Rook

RHEDEN – Raadsleden Wim Pieper en Magda Rook hebben de naam van Gemeentebelangen verkwanseld, vindt de fractie van Gemeentebelangen. Raadslid Gerrit Jochemsen en raadsvolgers Piet Wubs en Dick Jurriëns uiten in een brief felle kritiek op de twee vertrokken raadsleden.

Pieper en Rook stapten twee weken geleden uit de fractie van Gemeentebelangen en vormen sindsdien de Groep Pieper. Jochemsen bleef hierdoor als enige vertegenwoordiger van Gemeentebelangen achter in de raad. Jurriëns en Wubs werden vorige week als raadsvolger geïnstalleerd. Pieper noemde vorige week een gebrek aan communicatie binnen de partij de reden voor zijn vertrek. De fractie van Gemeentebelangen geeft aan dat juist Pieper nooit de moeite heeft genomen om met de langstzittende Gemeentebelangers contact op te nemen. ¨Hij heeft nooit geprobeerd de conflicten de wereld uit te helpen, er waren alleen prikkelende mailtjes.¨

Jurriëns, Wubs en Jochemsen schrijven dat Pieper tegen de afspraken in tot de raad is toegetreden. Pieper stond op een onverkiesbare achtste plaats, maar kreeg via voorkeursstemmen alsnog een zetel. ¨Om gezondheidsredenen wilde hij niet in aanmerking komen voor een raadszetel. Hij wilde niets anders dan als lijstduwer fungeren en sprak half december hierover duidelijke taal tijdens een ledenvergadering.¨ Pieper gaf vorige week in deze krant aan dat de afspraak om niet in de raad te gaan alleen gold als hij nieuwe partijleden zou passeren. Volgens de fractie van Gemeentebelangen spreekt hij hiermee echter niet de waarheid. ¨De heer Pieper moet nog maar eens terugdenken aan wat hij half december heeft verteld tijdens de ledenvergadering.¨

Ook heeft de fractie kritiek op de afwezigheid van lijsttrekker Magda Rook in de aanloop naar de verkiezingen. ¨De heer Pieper en mevrouw Rook hebben campagne gevoerd op kosten van Gemeentebelangen. Op de momenten dat de visie van Gemeentebelangen moest worden uitgedragen, was mevrouw Rook in geen velden of wegen te bekennen.¨ Rook liet volgens de fractie verstek gaan bij bijeenkomsten van het LTO en de Stichting Duurzame A12, bij een radio-uitzending op M-FM en bij het slotdebat op de avond van de verkiezingen. ¨Bij aanvang van dit debat was zij ijlings vertrokken en liet ze Jochemsen alleen zitten.¨ Ook bij een extra ledenvergadering haakten Pieper en Rook af, aldus de fractie. ¨Hierdoor lieten zij tevens de nieuwe leden in de kou staan. Die staan nu met lege handen en zullen, naar wij aannemen, ook hun bedenkingen hebben.¨
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.