Elis en Sam bij start BMX seizoen

EERBEEK – Afgelopen weekend was de kick of van het internationale BMX seizoen; in Besançon in Frankrijk werd de eerste ronde verreden van de Europese Kampioenschappen. Tijdens deze eerste ronde kwamen Elis en Sam uit Eerbeek aan de start.

Op het weer na en het grote aantal deelnemers, was alles goed georganiseerd en zeker niet met de ‘Franse Slag’. Sam kwam in de groep boys 13/14 aan de start. Hij kwam de manches goed door, maar strandde in de 1/8 finale.
Elis kwam aan de start bij de girls 15/16, met 1,1,2 in de manches plaatste zij zich voor een halve finale. Door een slechte start in de halve finale leek het even mis te gaan, maar met een vierde plaats wist ze zich net te plaatsen voor de finale. In de finale had Elis een zeer goede start en nam gelijk de eerste plek, deze gaf ze niet meer af en wist de eerste ronde van het E.K. winnend af te sluiten.
De andere rondes worden verreden in Duitsland, Italië, Nederland, Tsjechië en de finale is in Noorwegen. Twee weken na de eindronde in Noorwegen worden de wereld Kampioenschappen verreden in Pietermaritzburg in Zuid-Afrika.
Dit weekend wacht een nieuwe uitdaging voor het team uit Loenen. Dan wordt de eerste wedstrijd voor de Nederlandse Top-Competitie in Haaksbergen verreden. Hier komen alle vier de rijders aan de start.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.