Beeldensculptuur Passi d’Oro wordt hersteld

Zaterdagmiddag 20 maart hebben jeugdige vandalen het kleinste beeld van de beeldengroep Passi d’Oro van kunstenaar Roberto Barni van de sokkel ‘gelicht’. Door oplettendheid van omwonenden kon het beeld veilig worden gesteld. De gemeente is deze mensen daarvoor dankbaar. Gemeente Doesburg heeft aangifte gedaan bij de politie.
De politie heeft een signalement van de vermoedelijke daders, naar verluid drie pubermeisjes. Twee vernielden het beeld, een derde maakte met een mobieltje opnamen daarvan. Het onderzoek hiernaar is nog gaande. Getracht wordt de schade op de daders te verhalen.

Bronsgieterij Bogart uit Druten zal het ‘kleinste mannetje’ binnenkort weer vakkundig op de sokkel plaatsen. De bronsgieter is daarbij afhankelijk van het weer. Het streven is dat vóór Koninginnedag de beeldengroep is hersteld.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.