Verbouwing Oranjerie gaat door

DIEREN – Al bijna tien jaar is Ap Lammers bezig met zijn plan. De vervallen oranjerie zou volgens hem kunnen schitterend als gezellig theehuis, waar bezoekers naast koffie en thee terechtkunnen voor lunch en een wijntje. Nu de financiering eindelijk rond is, kan na de zomer de verbouwing beginnen.

Lammers heeft, uit naam van de Stichting Oranjerie Dieren, jaren gelobbyt om financiële middelen te krijgen voor de verbouwing. En dat is nu gelukt. De gemeente Rheden zegde al enige tijd geleden een bijdrage toe van 115.000 euro. Nu is ook de provincie akkoord gegaan, vanuit Arnhem komt een ton. Tot slot heeft Lammers 100.000 euro gekregen van de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht, een charitatief fonds dat uitkeert aan projecten in plaatsen waar de Orde een historische band mee heeft. De stichting heeft nu 340.000 euro. Dat is nog 75.000 euro tekort, maar dat is volgens Lammers te overzien. Na de zomer kan de verbouwing beginnen. Lammers verwacht volgend jaar in de lente een wijntje te kunnen drinken op het terras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.