Sprookjestheater vertrekt uit Theothorne

DIEREN – Kwiebus en Snoezepoes verlaten Dieren. Stichting Het Sprookjestheater stopt per 1 mei definitief met de exploitatie van Schouwburg Theothorne. Het is de stichting niet gelukt de exploitatie financieel rond te krijgen.

“De Ozolingen (karakters van het Sprookjestheater, red.) begrijpen niet dat alles in de mensenwereld draait om eigenbelang, macht en geld”, laten Frank Serlier en Nanette den Haan weten in een persbericht. En daarmee leggen ze direct de vinger op de zere plek. De stichting heeft het financieel niet kunnen redden in Dieren. Het publiek bleef weg en ook lokale verenigingen wilden, vanwege de hoge kosten, geen gebruik meer maken van de schouwburg. Ondanks dat de gemeente nog een aantal maal iets heeft toegeschoven, is het Sprookjestheater ten onder gegaan. En dus worden de koffers gepakt.
Ter afscheid geven Serlier en Den Haan nog drie keer een voorstelling. Op woensdag 14, zaterdag 17 en woensdag 21 april spelen zij vanaf 15.00 uur Het Sprookje van Kwiebus en Snoezepoes.
Wat er met schouwburg Theothorne gaat gebeuren, blijft nog even afwachten. Er was sprake van een overkoepelende stichting van gebruikers, die de schouwburg zou gaan exploiteren, maar of dit idee wordt uitgevoerd, is nog alleszins onzeker. De hiermee samenhangende toekomst van het filmhuis blijft dus ook nog onduidelijk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.