Sportiviteit viert hoogtij

VELP – Ruim 500 kinderen waren actief op de eerste woensdag (7 april) van het GIJ-schoolvoetbaltoernooi. De zevende editie van het door voetbalvereniging georganiseerde toernooi voor Velpse en Rozendaalse basisscholen is daarmee van start gegaan. 7 april speelden de groepen 3 tot en met 6 en volgende week woensdag (14 april) spelen de groepen 7 en 8.

De kinderen hadden er zin in en de sfeer bij de deelnemers was goed. Iedereen zocht een plekje op één van de velden, nadat zij zich hadden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat. Om stipt 13.30 uur floten de scheidsrechters af voor de eerste wedstrijden. Het Arentheem College, locatie Middachtensingel heeft ook dit jaar de scheidsrechters geregeld. De jongelui namen hun taak serieus op. Een aantal teams ging echt voor de prijzen en wilde de wedstrijden winnen. Sommige teams wisten dat de kwaliteit er niet in zat en legden alle charmes in de strijd om zo sportief mogelijk over te komen. De scheidsrechters gaven namelijk punten voor de teams die het meest sportief waren. Het team met de meeste punten won de Fair-Play cup. Omdat spelplezier en sportiviteit de belangrijkste bestanddelen zijn van het voetbalfeest, is de Fair Play Cup, gesponsord door GIJ/De Gelderse IJzerhandel, de grootste troffee. Het sportiefste elftal bij de A-teams was dit jaar Dorpsschool Rozendaal A/2. Bij de B-0 teams was dat de Prins Bernhardschool B2. Zij mochten de Fair Play Cup in ontvangst nemen en op school een plekje geven. Het sterkste team van de A poules was afkomstig van de Kleurrijk A1. Van de B-poules was Fredericusschool B5 de sterkste.

Ook dit jaar doen er in totaal ruim 850 kinderen mee, verdeelt over 87 teams. Voetbalvereniging DVOV heeft het toernooi drie jaar geleden door de grote toeloop van kinderen gesplitst in twee woensdagen. De groei is er nu wel uit en het aantal stabiliseert zich op het aantal net onder de 900 kinderen. Dat is ook echt de limiet van hoeveelheid teams, anders zijn er velden te kort of is de speelduur per wedstrijd veel te kort. 14 april is het de beurt aan de groepen 7 en 8.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.