Eerbeekse Jeugd krijgt voorlichting over blowen

EERBEEK – Het was een leerzame avond, dinsdag 23 maart, in het JOC (jongeren ontmoetingscentrum) in Eerbeek; vijf verpleegkunde studenten van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle gaven een voorlichting over blowen. De studenten volgen momenteel het vak verslavingskunde.

De keuze om de voorlichting in Eerbeek te houden is dat één van de vijf studenten daar woonachtig is en zij opgemerkt heeft dat onder de Eerbeekse jeugd het onderwerp blowen speelt.
In samenwerking met Boy van Eldijk, jongerenmedewerker van Stichting Welzijn Brummen, hebben de studenten een leuke en geslaagde avond van de voorlichting gemaakt. Door middel van het tonen van een powerpointpresentatie en het uitvoeren van een debat aan de hand van een aantal stellingen, wilden de studenten de jongeren bewust maken van de risico’s van blowen. Ook gaven zij tips over hoe de jongeren het beste kunnen omgaan met groepsdruk in een vriendengroep.
De opkomst was boven verwachting en de aanwezigen deden actief mee, vooral tijdens het debat werden de eigen meningen goed verdedigd. Aan het eind van de voorlichting konden de aanwezigen een folder meenemen met daarin een korte uitwerking van de informatie die aan bod gekomen is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.