Raad wil informatie over plan Beekhuizen

VELP – De Rhedense gemeenteraad vraagt het college om informatie over de plannen op het terrein van voormalig zwembad Beekhuizen bij Velp.

Jaap Uijthof van de VVD vroeg vorige week tijdens een raadsvergadering om een informatieavond over de bouwplannen. Hij kreeg steun van de andere raadsfracties. De huidige plannen zouden afwijken van de kaders, die de gemeenteraad in december 2007 heeft vastgesteld. De locatie van een vrije kavel voor een villa wordt verplaatst van de achterzijde van het terrein naar de Beekhuizenseweg. Deze nieuwe locatie geeft volgens de gemeente een beter stedenbouwkundig beeld, waardoor de opbrengst van de kavel hoger zal zijn.

De gemeente Rheden tekende twee weken geleden een intentieovereenkomst met Woningbouwvereniging Gelderland. In deze overeenkomst spreken beide partijen af om de haalbaarheid van de plannen te onderzoeken. Het totale plan bestaat uit de bouw van een vrijstaande villa en een observatietoren, de omvorming van de zwembadbebouwing tot vijf sociale huurwoningen en de realisatie van een multifunctionele ruimte ten behoeve van het natuurterrein. In 2008 dienden krakers van het voormalig zwembad bij de gemeente een voorstel in om de bebouwing om te vormen tot vijf huurwoningen. In ruil hiervoor zullen deze bewoners, verenigd in de Stichting Broedplaats Beekhuizen, voor het beheer van het natuurterrein zorgen. Rheden wil dit voorjaar een beheersovereenkomst afsluiten met de stichting.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.