Natte boel bij Paasvuur

LAAG-SOEREN – Normaal gesproken blijft het lang druk op het weiland in Laag-Soeren waar het Paasvuur wordt gehouden. Nu was het terrein om een uur of tien leeg en stond het vuur te sissen onder de regen die in de vlammen viel.

De strijd tussen de berg brandend snoeihout en de regen leverde een fascinerende stoompluim op en uiteindelijk wonnen de vlammen het van de nattigheid. Maar een half uur na het aansteken van het Paasvuur begon het keihard en onophoudelijk te regenen. Dat is natuurlijk niet gezellig en voor die gezelligheid komen de bezoekers toch jaarlijks naar het feest aan de Badhuislaan. Een kop warme chocola of glühwein erbij en wat bijpraten met mensen die je soms het hele jaar niet gezien hebt. Tot aan je knieën in de blubber staan is daarbij ook geen lolletje en dus ging het door Pluvius geplaagde Soerense festijn een beetje als een nachtkaars uit. Jammer, want het aanbod aan snoeihout was dit jaar groter dan voorgaande jaren en de brandstapel dus ook hoger. Volgende keer beter. Een traditie als het Paasvuur in Laag-Soeren – het enige in de gemeente – spoel je immers niet met één bui weg – foto Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.