Lezing Oorlog aan de Veluwezoom

DIEREN – Op 16 april van dit jaar vieren de dorpen aan Veluwezoom het feit dat ze 65 jaar geleden werden bevrijd van de Duitse bezetter. De Tweede Wereldoorlog aan de Veluwezoom is het thema van de lezing die Wencel Maresch op woensdag 14 april vanaf 20.30 uur geeft in Theothorne in Dieren.
Voorafgaand aan de voordracht houdt de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal haar jaarlijkse ledenvergadering, vanaf 20.30 uur kunnen ook niet-leden terecht om de lezing bij te wonen. De leden hebben met één introducé gratis toegang, niet leden betalen 3,- entree.

Wencel Maresch is de auteur van het boek Oorlog aan de Veluwezoom en dat lijvige boek is dan ook de leidraad voor de lezing, die wordt gegeven aan de hand van vele unieke foto’s uit die tijd. Aan de orde komen ondermeer de mobilisatie van 1939, de korte maar hevige strijd om de IJssellinie op 10 mei 1940, het dagelijks leven tijdens de bezetting, de aanwezigheid van de SS in Ellecom en Laag-Soeren, het verzet, de bombardementen op de spoorlijn, de jodenvervolging, de distributie en natuurlijk de bevrijding door Canadese en Britse troepen op 16 april 1945.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.