Duikers zoeken naar paaseieren

DIEREN – Tweede Paasdag verzamelde zich weer een grote groep duikers van onderwatersport vereniging Méduse uit Dieren om na een kop koffie te vertrekken naar de waterkant van de plas bij Valburg. Eerder die dag waren daar 18 eieren te water gelaten. Na bijna een half uur zoeken, hadden de duikers de meeste eieren al gevonden. Helaas werd het gouden ei gemist.

Een leuke taak voor de andere twee verenigingen, die na Méduse ook nog te water gingen, om dit ei alsnog naar boven te halen. Ondertussen had de jury het druk met het tellen van het aantal eieren en de daarop vermelde punten dat per duikteam naar boven was gebracht. Om de eerste plaats werd hard gestreden; de twee beste teams hadden evenveel eieren gevonden. Het aantal punten op de opgedoken eieren gaf daarom de doorslag wie die jaar met de eer van nummer 1 mag strijken. Het werd een familieaangelegenheid; vader en zoon Wim en Yannick Schoonderbeek. Om van het koude water van 6 graden Celsius weer wat bij te komen, werden de duikers door de supporters verwend met warme chocolade en paasbrood.
Met deze duik is de kop van het duikersseizoen eraf. Méduse leidt leden op voor hun duikbrevetten. Geïnteresseerden kunnen bellen naar tel. 0313 – 422168 of mailen naar a.denekamp@chello.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.