Bestemmingsplan voormalig Hummelo en Keppel geactualiseerd

BRONCKHORST – Een groot deel van de bestemmingsplannen binnen de nieuwe gemeente Bronckhorst is ouder dan 10 jaar. Ook zijn er grote verschillen tussen oude en nieuwe plannen wat betreft opzet en methodiek, ze werden in vijf verschillende gemeenten opgesteld. Daarom wil de gemeente Bronckhorst alle bestemmingsplannen actualiseren.

 

In september 2009 is begonnen met het bestemmingsplan ‘Buitengebied
Steenderen / Hummelo en Keppel’, ter vervanging van de bestemmingsplannen voor de buitengebieden van de voormalige gemeenten Steenderen en Hummelo en Keppel.
Hierdoor vormen het bestemmingsplan ‘Buitengebied Hengelo / Vorden’ en het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) de basis.

 

De afgelopen periode is besteed aan dossieronderzoek en inventarisatie van de
bestaande bestemmingsplannen. Aan de hand van o.a. actuele digitale ondergronden,
luchtfoto’s en een inventarisatie in het veld is de huidige situatie vastgelegd. Het huidige gebruik van percelen, zoals wonen, bedrijf agrarisch, niet-agrarisch, bos, natuur, is geïnventariseerd en vastgelegd op kaarten. Die vormen de basis voor het nieuwe bestemmingsplan en worden eerst voorgelegd aan bewoners, ondernemers of belanghebbenden. Wie eventuele onjuistheden op het kaartmateriaal opmerkt, kan dat aangeven. Het inzien van de inventarisatiekaarten kan tijdens de inloopdagen of via de website www.bronckhorst.nl. De inloopdagen zijn van 12 t/m 16 april tijdens de normale openingstijden in het gemeentehuis in Hengelo, zaal Ploeg. Inwoners van het buitengebioed van Hummelo en Keppel kunnen dan vragen stellen en direct een reactie geven.
De volgende stap is het definitief vaststellen van het nieuwe bestemmingsplan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.