Bordeel bij Spoorzicht?

EERBEEK – De lachspieren van Eerbeek werden goede vrijdag en paaszaterdag weer op de proef gesteld tijdens de voorstellingen van toneelvereniging KDO in zaal Spoorzicht.
Op het menu stond het blijspel ‘Boerenbont met rode lapjes’ van Carl Slotboom; een verhaal over twee hoertjes.

Voor het eerst in de carrière van KDO, speelde de voorstelling zich niet af, in en rondom een boerderij, maar in het bordeel. Toneelmeester Harry ter Hove was via marktplaats op zoek gegaan naar rode lampjes, rood barok behang en rode gordijnen zodat het toneel eruit zag als een echt bordeel. Voor de twee hoofdrolspelers Dolly (Erna Brouwer) en Betty (Joke Brouwer)was wel even wennen geblazen om een prostituee te spelen, maar na drie maanden oefenen, waren de twee helemaal in hun rol gegroeid.
Betty en Dolly, twee prostituees, wonen en werken bij elkaar in een huis. Het geld komt niet genoeg binnenstromen en daarom besluiten ze om een kamer te verhuren. Hendrik, een naïeve boerenjongen komt bij hen wonen, maar hij weet niet wat het beroep van de dames is. Hierdoor ontstaan er verwarrende en hilarische momenten met de klanten van de hoertjes.
Omdat de voorstellingen in het Paasweekend werden vertoond, had het bestuur zich afgevraagd of er überhaupt wel mensen op af zouden komen. Geen probleem; de zaal zat twee keer bomvol, overal waren extra stoelen vandaan gehaald. Foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.