Home / Regio / Leerlingen Het Rhedens aan de slag

Leerlingen Het Rhedens aan de slag

GEMEENTE RHEDEN – Derdejaars leerlingen van scholengemeenschap Het Rhedens Dieren hebben zich de afgelopen twee weken als maatschappelijke stagiaires ingezet bij vrijwilligersorganisaties en maatschappelijk betrokken instellingen.

De meeste leerlingen hadden een stageplek tijdens de regulier lesuren, enkele andere deden juist vrijwilligerswerk in de avond- en weekeinduren.Loes van Mierlo (foto) heeft vier leerzame dagen gehad in de Wereldwinkel te Dieren. Net als haar klasgenootje Tolunay Palavan die in nieuwe Wereldwinkel te Velp actief was, maakte Loes kennis met het Fair Trade-concept. Behalve winkelwerkzaamheden hebben zij samen met vaste Wereldwinkel vrijwilligers zich ook achter de schermen ingezet. Bij tennisvereniging Beekhuizen waren Youri Barink en Redmar Klein-Holte(foto) samen met David Spaan druk in de weer om rondom de tennisbanen alles spic en span er uit te laten zien. Het voorjaar heeft door hen daar alle ruimte gekregen. Om andere vrijwilligers te ontlasten zijn zij tevens de lagere scholen in Velp langsgegaan om te folderen over de sportactiviteiten van Beekhuizen. De foto’s zijn gemaakt door Timo van Aagten. Voor Timo was dit tevens een onderdeel van zijn maatschappelijke stage. Timo hielp bij het Vrijwilligerssteunpunt van Carion. Dit steunpunt zoekt stageplekken voor de school. In totaal zijn er dit schooljaar al 130 leerlingen van Het Rhedens Dieren buiten school op maatschappelijke stage gegaan. Door deze soort van stage komen de jongens en meiden in aanraking met vrijwilligerswerk en ontdekken wat het is om iets voor een ander te betekenen zonder dat er een vergoeding tegenover staat.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.