Vleermuizen vertragen sloop Julianaschool

BRUMMEN – De sloop van de oude Koningin Julianaschool aan het Graaf van Limburg Stirumplein in Brummen is uitgesteld. Bij inspectie bleek dat er mogelijk vleermuizen in de gymzaal wonen.

Uit een onderzoek, dat nodig is op basis van de Flora- en Faunawet, is gebleken dat er mogelijk beschermde vleermuissoorten in de gymzaal bij het oude schoolgebouw aanwezig zijn. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen moet er een nader onderzoek plaatsvinden. Dit onderzoek gaat plaatsvinden op het moment dat de vleermuizen weer gaan uitvliegen. Uit het onderzoek moet blijken of er daadwerkelijk vleermuizen zijn, om welke soort(en) vleermuizen het gaat en op welke manier zij mogelijk door de sloop in hun verblijfplaats gestoord worden. Dit alles hangt samen met de wijze waarop maatregelen moeten worden genomen. Vleermuizen zijn beschermde diersoorten en mogen volgens de Flora- en Faunawet niet zomaar verwijderd worden. De verwachting is dat de sloop in mei 2010 wel doorgang vindt. Dit uiteraard nadat eventueel maatregelen zijn uitgevoerd.

De sloopvergunning is inmiddels verleend en de werkzaamheden worden uitgevoerd door Visser Sloopwerken en Asbestsanering uit Dieren. Omwonenden worden over de sloop tijdig door het uitvoerende bedrijf geïnformeerd. Dit omdat de werkzaamheden enige geluid- en verkeershinder met zich mee kan brengen. Het terrein wordt na de sloop ingezaaid met gras om het een beter aanzien te geven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.