Meer overvallen in gemeente Rheden

REGIO – Het aantal overvallen in de gemeente Rheden is vorig jaar toegenomen. Ook werden meer mensen het slachtoffer van zakkenrollerij. De politie Gelderland-Midden presenteerde vorige week een jaarverslag met de cijfers van gepleegde misdrijven.

In 2009 vonden er in de gemeente Rheden 14 overvallen en straatroven plaats, terwijl dit er in 2008 9 waren. Er werd 36 keer aangifte gedaan van zakkenrollerij, een recordaantal sinds 2005. Ook het aantal vernielingen nam fors toe: van 423 in 2008 naar 537 in 2009. Het aantal diefstallen en woninginbraken bleef stabiel, maar er werd wel vaker uit tuinschuren en garages gestolen. Ook auto´s waren in 2009 vaker het doelwit van dieven dan in de vier jaren daarvoor. In 2009 kwamen er 498 meldingen van diefstal uit een motorvoertuig bij de politie binnen, terwijl dit er sinds 2005 maximaal 318 per jaar waren. De hoeveelheid zedenmisdrijven en geweldsdelicten in de gemeente Rheden nam in 2009 af.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.